Καλώς ήλθατε στο ιστολόγιό μου

Το ιστολόγιο αυτό έχω σταματήσει να το λειτουργώ, μετά από ένα πρόβλημα που είχε και κράτησε 2 χρόνια. Ελάτε στο "Έρευνα - ενημέρωση 2" για τις επόμενες αναρτήσεις.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ


Ο παραθαλάσσιος Απόλλων Ζωστήρ Βουλιαγμένης, που μουλιάζει κατά καιρούς στα νερά της θάλασσας, θα εξυγιανθεί.
Φιλοτιμήθηκε, όπως φαίνεται η Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει η εκμετάλλευση της πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου κείται «βουλιαγμένος» ο αρχαίος ναός. Προσφέρει 400.000 ευρώ για τα αποστραγγιστικά έργα που χρειάζονται όπως και για εξειδικευμένους επιστήμονες. Ως καταλληλότερη λύση επελέγη η κατασκευή στεγανολεκάνης, που πρότειναν στο ΚΑΣ οι καθηγητές κ. Καββαδάς και κ. Γουναρόπουλος, και όχι η περιμετρική αποστράγγιση, που είχε παλαιότερα αποφασιστεί. Κι αυτό γιατί προϋπέθετε ξήλωμα των δαπέδων του ναού ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να συντηρείται το δίκτυο.


Η έφορος αρχαιοτήτων Πειραιά Εφη Λυγκούρη επεσήμανε στα μέλη του συμβουλίου ότι υπάρχουν σημαντικά μαρμάρινα μέλη του ναού (βάθρα, ο ιερατικός θρόνος, η τράπεζα, ένας αρχαϊκός κίονας με επιγραφή «στον χρυσόμαλλο Απόλλωνα») που καταστρέφονται. Εξέφρασε την ανάγκη να γίνουν, εκτός από αποστραγγιστικά, και έργα συντήρησης και αναστήλωσης του ναού. Γι' αυτά, όμως, δεν πήρε καμία απόφαση το ΚΑΣ. «Ο ναός έχει πάρα πολλά προβλήματα», είπε. «Βεβαίως χωρίς την απάντληση των υδάτων, δεν μπορεί να γίνει στερέωση, συντήρηση και ανάδειξή του. Θα προηγηθεί γεωφυσική έρευνα και, αν χρειαστεί, μικρή ανασκαφή, για να δούμε τι κρύβεται από κάτω», διευκρίνισε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

avandia

Share