Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Στο λογότυπο των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται το Αρκαδικό Ιδεώδες και ΟΧΙ η επίπεδη Γη.

 Ερευνώντας τους Αστερισμούς, βρίσκουμε πως στην κορυφή του Βορρά, Πολικός Αστήρ είναι η μικρή Άρκτος, ήτοι ο Αρκάς, εγγονός του Πελασγού και Γενάρχης των Αρκάδων. Υπάρχει μια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε τους τελευταίους αιώνες στην Ευρώπη και στην Αμερική που θέτει την Αρκαδία, όχι ως γεωγραφικό τόπο, αλλά ως Ιδέα και την ταυτίζει με την επανένωση της ύλης με το Πνεύμα. Δείτε το βίντεο του κυρίου Ιωάννη Σπυρόπουλου όπου αναλύει το Αρκαδικό Ιδεώδες:

https://www.youtube.com/watch?v=lzZkc8Cr4To

Όπως μας λέγει ο κος Σπυρόπουλος, ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Thomas Jefferson αφιέρωσε την ζωή του στο Αρκαδικό Ιδεώδες. Επίσης πολλοί καλλιτέχνες εδώ και πεντακόσια έτη, φιλόσοφοι, ακόμη και η αυλή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν Αρκαδιστές. 

Καθώς ερευνώ αυτές τις ημέρες τους Αστερισμούς που συνδέονται με την Αρκαδία, μου έρχεται στον νου το λογότυπο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει παρερμηνευθεί από τους υποστηρικτές της επίπεδης Γης. 




Βλέπουμε ως κέντρο να έχουν τον Βορρά. Ας δούμε τώρα και το έμβλημα της Αρκαδικής Ακαδημίας:




Η ομοιότητα είναι εμφανής. Συνδέοντας το έμβλημα της Αρκαδίας με το κέντρο του Βορρά, όπου βρίσκεται ο Αρκάς αλλά και άλλοι Αστερισμοί πλησίον του που σχετίζονται με την Αρκαδία. Έφτιαξαν ένα λογότυπο που φαίνεται σαν οι Αρκαδιστές να κοιτούν την Γη από ψηλά, από την κορυφή του Βορρά, δηλαδή του Αρκάδος (της Μικρής Άρκτου). Βάζοντας έτσι εαυτούς τους στην κορυφή...

Ερχόμαστε τώρα και σε έναν ακόμη αποσυμβολισμό αυτού του λογότυπου. Γνωρίζουμε πως ο μεγαλύτερος βαθμός μύησης είναι ο 33. Άσχετα με το οτι οι τέκτονες έχουν φέρει τα πάνω κάτω και αντί για το Πνεύμα πλέον τους ενδιαφέρει η ύλη και μόνο αυτή, κάποιοι παλαιότεροι φαίνεται πως ήθελαν πραγματικά να μυηθούν  στην Ιδέα της Αρκαδίας. Ήθελαν να φτάσουν στο Κέντρο. Το κέντρο της ύπαρξης. Σχημάτισαν λοιπόν στο λογότυπο 33 κουτάκια, με το 33ο να βρίσκεται στο κέντρο, στον Βορρά.. 


Να προσθέσω πως δεν συμφωνώ με τους υποστηρικτές της επίπεδης Γης διότι υπάρχουν κάποιοι αστρονομικοί κανόνες που τους καταρρίπτουν. Όπως για παράδειγμα η Έκλειψη της Σελήνης, η οποία πραγματοποιείται από την σκιά της Γης ανάμεσα σε Ήλιο και Σελήνη.  Το δόγμα τους ξεκίνησε λόγω παρερμήνευσης αυτού του λογότυπου. Γίνεται όμως εμφανές πως δεν βλέπουμε εδώ μια επίπεδη Γη αλλά μια κεντρική Ιδέα: την Αρκαδία ως ανώτατη μύηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails