Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση ουράνιου φαινομένου το αρχαίο σύμβολο των Κινέζων Yin και Yang !

Yin και Yang. Στην κινεζική έννοια, yin και yang είναι δύο αντιτιθέμενα στοιχεία του κόσμου. Δεν είναι δύο πόλοι όπως το καλό και το καλό, όμως είναι είναι κάπως σχετικά. Παραδείγματος χάριν, το Yin συνδυάζεται με τη σκοτεινή Σελήνη που κρυμμένη μακριά από τον Ήλιο, αντιπροσωπεύοντας τη θηλυκή φύση του Yang, το οποίο συνδυάζεται με το φωτεινό Ήλιο που αντιπροσωπεύει την αρσενική φύση.
Αυτό είναι το σύμβολο του Γιν και Γιανγκ:  Θα εξετάσομε σύντομα από πού έρχεται αυτό το σύμβολο. Οι κινέζικοι χαρακτήρες του I-Ching είναι. Ο δεύτερος χαρακτήρας εννοεί ένα βιβλίο, ένα βαθυστόχαστο βιβλίο. Ο πρώτος χαρακτήρας εννοεί ηρεμία ή αλλαγή. Εφόσον το I-Ching είναι ηρεμία, μερικοί άνθρωποι το καλούν "το Βιβλίο της Ηρεμίας" ή "το Βιβλίο των Αλλαγών". Ο αυθεντικός κινέζικος χαρακτήρας του  είναι  το οποίο είναι ένα σύμβολο συνδυασμού του Ήλιου στην κορυφή και της Σελήνης στη βάση. Είναι εύκολο να κατανοηθεί η φιλοσοφία του Ήλιου (Yang), της Σελήνης (Yin) και του Σύμπαντος. Όταν ανακάλυψαν το Σύμπαν οι αρχαίοι κινέζοι, κατάλαβαν πως αλλάζει κάθε μέρα. Είδαν πως είχε εποχιακούς και ετήσιους κύκλους αλλαγών. Από αυτούς του κύκλους δημιουργήθηκαν οι αμετάβλητοι κανόνες. Όμως δεν είναι εύκολο από τη μέθοδο του  να βρεθούν οι κανόνες αυτοί και να εφαρμοστούν στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Άλλωστε για αυτό το λόγο μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το I-Ching δύσκολο και άλλοι εύκολο. Η Μεγάλη Άρκτος το βράδυ
Παρατηρώντας τον ουρανό και βρίσκοντας τη θέση της Μ. Άρκτου  και παρακολουθώντας τη σκιά του Ήλιου από ένα σταθερό σημείο αναφοράς 8 ποδιών, οι αρχαίοι κινέζοι καθόρισαν τις τέσσερις διευθύνσεις. Η κατεύθυνση της ανατολής του Ήλιου είναι η Ανατολή, η κατεύθυνση της δύσης του Ήλιου είναι η Δύση, η κατεύθυνση της συντόμου σκιάς είναι ο Νότος και η κατεύθυνση της μακρύτερης σκιάς είναι ο Βορράς. Το βράδυ, η κατεύθυνση του Πολικού Αστέρα είναι ο Βορράς.
Παρατήρησαν τις εποχιακές αλλαγές, δηλαδή όταν η Μ. Άρκτος δείχνει στην Ανατολή είναι Άνοιξη, όταν δείχνει στο Νότο είναι θέρος, όταν δείχνει στη Δύση είναι φθινόπωρο και όταν δείχνει στο Βορρά είναι Χειμώνας.  

Όταν παρακολουθούσαν τον κύκλο του Ήλιου οι αρχαίοι κινέζοι απλά χρησιμοποίησαν ένα σταθερό σημείο αναφοράς (έναν πόλο) 8 ποδιών μήκους, έβαζαν στύλους στις δεξιές γωνίες στο έδαφος και κατέγραφαν τις θέσεις της σκιάς. Μετά βρήκαν το μήκος του έτους πως είναι περίπου 365.25 μέρες.
Χώρισαν τότε το μήκος του κύκλου σε 24 Τμήματα, περιλαμβάνοντας τα τέσσερα Σημεία (τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια), χρησιμοποιώντας τις θέσεις της Μ. Άρκτου και της Ανατολής του Ηλίου.
Χρησιμοποίησαν έξι ομόκεντρους κύκλους, σημείωσαν τα 25 σημεία Τμημάτων, διαίρεσαν τους κύκλους σε 24 τομείς και κατέγραψαν το μήκος της σκιάς κάθε μέρα. Η σύντομη σκιά βρέθηκε να είναι την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου, η μεγαλύτερη σκιά βρέθηκε την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου.
Αφού ένωσαν κάθε γραμμή και θάμπωσαν το τμήμα του
Yin από το Θερινό Ηλιοστάσιο ως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ο Ήλιος έμοιαζε σαν το σχήμα πιο κάτω. Η γωνία της Εκλειπτικής 23 26' 19'' από την Γη μπορεί να φανεί στο επόμενο σχήμα.

Η Εκλειπτική, ως γνωστό, είναι το μονοπάτι του Ήλιου γύρω από τη Γη. Έχει κλίση σχετικά με τον Ισημερινό της Γης.
Η τιμή της κλίσης της Εκλειπτικής είναι περίπου 23ο 26΄ 19΄΄ στο έτος 2000.
Δες αφού καταγραφτούν οι 24 γραμμές σκιάς και μετακινήσομε το διάγραμμα των έξι ομόκεντρων κύκλων με τους 24 τομείς αρχίζοντας από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο προς το Θερινό Ηλιοστάσιο. Το μήκος κάθε γραμμής θα αφαιρεί ένα μερίδιο από το μήκος της σκιάς της γραμμής του Θερινού Ηλιοστασίου επειδή επιδιώκομε να δώσομε στο μεγαλύτερο Χειμερινό Ηλιοστάσιο Yang.
Στρέφοντας το χάρτη του Ήλιου και σημειώνοντας το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σαν βάση, μοιάζει με αυτό το σχήμα
.
Η φωτεινή περιοχή που δηλώνεται με περισσότερο ηλιακό φως καλείται Yang (Ήλιος). Η σκοτεινή περιοχή που έχει λιγότερο ηλιακό φως, δηλαδή πιο πολύ σεληνιακό, καλείται Yin (Σελήνη). Το Yang είναι όπως τον άνδρα και το Yin όπως τη γυναίκα. Το Yang δεν αναπτύσσεται χωρίς το Yin και το Yin δεν δίνει γέννηση χωρίς το Yang. Το Yin γεννήθηκε, δηλαδή άρχισε, στο Θερινό Ηλιοστάσιο και το Yang γεννήθηκε, δηλαδή άρχισε, στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Ως εκ τούτου, ένας μικρός κύκλος Yin σημειώθηκε στη θέση του Θερινού Ηλιοστασίου και ένας άλλος μικρός κύκλος σημειώθηκε στη θέση του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Αυτοί οι δύο μικροί κύκλοι μοιάζουν σαν δύο μάτια ψαριού, όπως το σχήμα.  
Γενικά, το σύμβολο Yin Yang είναι μια κινέζικη παρουσίαση του πλήρες ουράνιου φαινομένου, περιέχοντας τον κύκλο του Ήλιου, τις τέσσερις εποχές, τα 24 Τμήματα Κη, τη θεμελίωση του I-Ching και το κινέζικο ημερολόγιο. 

 




3. Το μετρικό σύστημα αναπτύχθηκε περίπου το 1.700 μΧ. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις γυάρδες (yard), ένας όρος που πληροί την εξίσωση: 1 yard = 3600/3937 μέτρου ή 1 yard = 0.914 401 8288 μέτρου
αυτή η εξάρτηση είναι ισοδύναμη με : 1 πόδι (foot) = 12/39.37 μέτρου ή 1 foot = 0.304 800 609 6012 μέτρου
Οι εξαρτήσεις μεταξύ γυάρδας και μέτρου είναι ως ακολούθως:
  • 1 yard = 0.9144 μέτρο
  • 1 foot = 0.3048 μέτρο
  • 1 ίντσα (inch) = 25.4 χιλιοστά         

Πηγή :http://www.astro.gr/kipouros/tarot/tarotHesiod.htm                                                                                                                              

    Facebook Graphics Myspace Ying Yang yo Pictures YingYang Photos

    Ying Yang Pictures YingYang Photos Glitter Graphics
    http://www.free-foto-animation-digital-images.blogspot.com/



    How to Make Money & Achieve Prosperity With Ying Yang Energies
    http://www.do-everything-yourself.blogspot.com/

    2 σχόλια:

    Related Posts with Thumbnails