Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η άγνωστη πλευρά του Γιάννη Μηλιώκα.. Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ότι ο Μαίανδρος, το αρχαίο τετραγωνισμένο ελληνικό σύμβολο που υπάρχει παντού ζωγραφισμένο, είναι..... ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.
Τα λεξικά παγκοσμίως το αναφέρουν ως... διακοσμητικό στοιχείο αγγείων, κτηρίων, ενδυμάτων κ.λπ. και ως τίποτε άλλο.
Και όμως, ο Μαίανδρος σε κάποια σπάνια αγγεία φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι λαβή στο αγώνισμα της πάλης.
2.500 χρόνια αυτή η πολύτιμη πληροφορία είχε χαθεί.
Τα σπάνια αγγεία που εξηγούν με ζωγραφιές τη γυμναστική αυτή βρίσκονται εκτός Ελλάδος (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α. κ.λπ.).
Κανένα τέτοιο αγγείο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.
Εκείνη την εποχή, όμως, ήταν κοινό μυστικό των αρχαίων Ελλήνων, γι’ αυτό και το ζωγράφιζαν παντού, αλλά, αυστηρά κωδικοποιημένο.
Η γυμναστική αυτή δυνάμωνε τα χέρια κατ' αρχάς με δίσκο, ακόντιο, τόξο και ξίφος, με τελικό ζητούμενο τη Μαιάνδριο λαβή στην πάλη.
Το δέσιμο των δαχτύλων μεταξύ τους και το σφίξιμο του αντιπάλου ήταν οδυνηρό στο αγώνισμα της πάλης και θανατηφόρο στον πόλεμο.
Ο Πλάτων ο ίδιος ήταν παλαιστής και φυσικά γνώστης της λαβής του Μαιάνδρου.
Λόγω της απώλειας αυτών των αγγείων και της άγνοιας της χρησιμότητας του Μαιάνδρου, για χιλιάδες χρόνια, αλλάξαμε παγκοσμίως σωματότυπο, χάσαμε δύναμη, πήραμε βάρος και αρρωστήσαμε.
Με τη γυμναστική του Μαιάνδρου και τη διατροφή του Ιπποκράτη, όλοι οι νέοι σήμερα μπορούν να φτιάξουν σώμα αγαλμάτινο και να έχουν άριστη υγεία.
Και οι μεγαλύτεροι, όμως, έχουν πάρα πολλά να κερδίσουν από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου.
Φωτογραφίες και κείμενα επιλεγμένα από 100 βιβλία αποδεικνύουν τη σημασία, την αξία και τη χρησιμότητα αυτού του συμβόλου.
Η έρευνα του μοναδικού υλικού αυτού του βιβλίου και η καταγραφή του είναι ένας από τους λόγους που απείχα από τη μουσική σκηνή χρόνια και είμαι σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !

Αποκωδικοποίηση του μαιάνδρου έχει κάνει στο παρελθόν και ο κος Μιχάλης Καλόπουλος στο βιβλίο του «Βιβλική θρησκεία Το Μεγάλο Ψέμα» το οποίο εκδόθηκε το 1995. 

Πηγή
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ... η ερμηνεία: Ο Καλόπουλος διαψεύδει και κατηγορεί τον Γ. Μηλιώκα!!!
    Περισσότερα βλέπε:
    http://www.greatlie.com/anazitiseis/kataggelies/1134-maiandros-miliokas-i-kalopoulos-maiandros-i-xeironios-labi-i-labi-ton-theomaxon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails