Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος. «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς». Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ.
«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος. «Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος. Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε - η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.
Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας.
«Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ώς τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό. Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ώς την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»
• Γύρεψε χαλκό ώς τον Καναδά
Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.
• Τι γύρευε εκεί;
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!
Δείτε εδώ σχετικό βίντεο.
Πηγή : ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
http://aioniaellinikipisti.blogspot.com/2010/02/blog-post_906.html
Αγαπητή φίλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ θεωρία του κ.Μαριολάκου πάσχει από αποδεικτικά στοιχεία μια και όλα αφορούν απλά συγκυριακά στοιχεία που θα μπορούσαν να υπάρχουν παντού.
Παρ' όλα ταύτα η θεωρία αυτή έχει και αλήθειες και ψέμματα. Ας αρχίσω με τα ψέμματα. Ο Ηρακλής ποτέ δεν ασχολήθηκε με εξορύξεις και λοιπά. Ο σκοπός και ο στόχος του ήταν στο να προστατέψει τους νέους αποίκους από τις δυσκολίες της εγκατάστασης στον άγνωστο πλανήτη και να βοηθήσει στην λύση προβλημάτων κυριαρχίας και διαμερισμού εδαφών αντιμετώπισης επιβουλών αλλά και καταπολέμησης ασθενιών πριν γίνουν παγκόσμια απειλή όπως της γρίπης των πτηνών.
Ψέμα δεύτερο. Ο Ηρακλής δεν έζησε πριν από 3500 χρόνια αλλά πριν από 18000 χρόνια και τα πλοία της εποχής του τρέχαν με 25 χιλιόμετρα την ώρα.
Αυτά είναι μέρος της αλήθειας που έχουμε χάσει, ευτυχώς όχι ολόκληρη και δεν πρέπει να μειώνουμε την ιστορία μας που ήταν και είναι μόνο Παγκόσμια.
Συνεχίζω με τις αλήθειες
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ηρακλής δεν πήγε απλά στον καναδά αλλά γύριζε όλη την Γη. Σημάδια της παρουσίας του δυστυχώς έχουμε μόνο από μεταγραφή της μεταγραφής και όχι από κοντινά του κείμενα μια και κάποιοι κατάφεραν να τα καταστρέψουν(;;;) στην φωτιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
Πάντως για να σου δώσω και μια είδηση μια και δεν διαβάζεις το μπλογκ μου ο Ηρακλής γεννήθηκε στον Καναδά.
Καλησπέρα.Το πιστεύω κι εγώ πως η ιστορία μας χάνεται σε βάθος χιλιετερίδων αλλά ακούγεται λίγο αβάσιμο το οτι γνωρίζουμε πως ο Ηρακλής ήταν πριν 18.000 χρόνια και οτι τα πλοία της εποχής ετρεχαν με 25 χιλ. την ώρα.Πόσο μάλλον οτι γεννήθηκε στον Καναδά!Είναι λοιπόν παλαιότερος απο τον Ορφέα και την Αργοναυτική εκστρατεία?Ή στην ίδια εποχή?Και αν είναι έτσι,γιατι νομίζω συμμετείχε εκεί και ο Ηρακλής,συμφωνα με τα αργοναυτικά του Ορφέος,τότε πότε χρονολογείται η εκστρατεία?
ΑπάντησηΔιαγραφή....Σίγουρα όμως δεν είναι παλαιότερος απο τον Ερμή τον Τρισμέγιστο..
Χρειάζονται πηγές όμως για όλα αυτά γιατι έτσι δεν πείθουμε τον απλό αναγνώστη που θα διαβάσει πρώτη φορά κατι τετοιο και το σίγουρο είναι οτι θα μας χλεβάσει.Είναι πιο πιστευτο το συμπέρασμα του καθηγητη γεωλογίας,γιατι εκεί δεν παίζει με μηδενικά.
Ποιο είναι το ιστολόγιο σου?Σε ποιο θέμα αναφέρεις το οτι ο Ηρακλής γεννηθηκε στον Καναδά?
Ο καθηγητής κ.Μαργιολάκος,προφανώς είναι πιό κοντά στην αλήθεια,πρώτον σαν Γεωλόγος,και δεύτερον σαν μελετητής της Μυθολογίας 'αποκωδικοποιεί' τα γεγονότα του τότε και τα ερμηνεύει με τα δεδομένα του σήμερα.Ο Ηρακλής της Αλκμήνης λέγεται ότι έζησε πριν 18,20,25 χιλιάδες χρόνια πρίν,αλλά αναφέρονται πέντε με αυτό το όνομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα κάποιες θεωρίες για ταχύτητες πλοίων και άλλες λεπτομέρειες από πού προέρχονται;Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές,αρκεί να υπάρχουν τεκμήρια.Για να είμαστε και αξιόπιστοι.
Eγώ λέω να κόψετε τις μαλακίες και να βάζετε τις αρχικες πήγες που κλέβετε τα κείμενα και τις φωτογραφίες και οχι απο αυτους που απλά τα αναδημοσιεύουν.Αν δεν σας αρέσει να το κάνετε τότε κλείστε τα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα κε Ανώνυμε δεν είναι να ψάξω να βρω την πηγή της πηγής κ.ο.κ. Εξάλλου,πηγή βάζω πάντα.Δεν λέω οτι τα βρήκα όλα αυτά από μόνη μου.Το θέμα είναι οτι αυτά όλα πρέπει να γνωστοποιούνται στο ευρύ κοινό.Στο συγκεκριμένο θέμα με τον Ηρακλή,δεν νομίζω οτι αν δει το αρθρο ο κος Μαριολάκος θα μου πει "γιατι τα γραφεις χωρίς την αρχική πηγη?" Απλά θα μου πει συγχαρητηρια για την ενημερωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά κάποιοι bloggers,σαν εσενα ίσως, θέλετε και την δόξα του ονόματός σας από κάτω.Δεν σας φτάνει απλώς να διαδωθεί η αλήθεια.Εγώ το δηλώνω,οποιος θέλει να αναδημοσιευσει άρθρα απο το ιστολόγιό μου,δεν με ενδιαφέρει να αναφέρει και πηγή.Με ενδιαφέρει απλώς να γνωστοποιηθούν.Οχι εγώ να γίνω γνωστή.