Στο βίντεο σας παραθέτω το σύστημα των 36 Δεκανών, αρχαίο αστρονομικό σύστημα των Αιγυπτίων. Πάει όμως πιο πίσω, στον Μινωικό Πολιτισμό, σύμφωνα με ευρήματα στα Ιερά Κορυφής. Μας δείχνουν πως ήταν αστρονομικά παρατηρητήρια και ασχολούντο με τις ανατολές και τις δύσεις των αστέρων.
Οι Αιγύπτιοι ξεκινούσαν το ημερολόγιό τους με την ανατολή του Σειρίου. Καθιερώθηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 μ.Χ. να ξεκινάει το ημερολόγιο που έχουμε έως σήμερα την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχει ένα αστρονομικό γεγονός τότε που σχετίζεται με τις φάσεις του Σειρίου: Φαίνεται πως διάλεξαν να ξεκινάει το έτος μας όταν ο Σείριος φέρνει την νύχτα. Νύχτα διάλεξαν και την γέννηση του Ιησού, σε μια φάτνη με όνους. "Άγια νύχτα σε προσμένουν με χαρά οι χριστιανοί..." μας έμαθαν στην παιδική ηλικία. Το νεφέλωμα της φάτνης με τους αστέρες Όνους βρίσκονται στον αστερισμό του Καρκίνου, όπου εκεί έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο, στο οποίο η ημέρα αρχίζει και μικραίνει! Ενώ λοιπόν διάλεξαν τα Χριστούγεννα να εορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου όπου το Φως αρχίζει και μεγαλώνει (αμέσως μετά το χειμερινό Ηλιοστάσιο), έβαλαν τον Ιησού στην φάτνη, η οποία βρίσκεται απέναντι, στο θερινό Ηλιοστάσιο...
Στην συνέχεια αναλύοντας τους Αστερισμούς του νοτίου ημισφαιρίου, βλέπουμε πως ομοιάζουν με τα "τέρατα της κολάσεως" . Φαίνεται λοιπόν πως εμπνεύστηκαν από τον ουρανό όταν έφτιαξαν αυτή την θρησκεία.
Όλα βρίσκονται στον ουρανό!
Γεωργακοπούλου Αρετή